Можете да посетите сайта ни тук

Можете да се доверите на нашия опит- повече от 20 години, в сферата на: счетоводно обслужване, данъчни консултации, в това число по ДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, ДОПК, АПК и др, оптимизиране на данъци и оптимизиране на разходи, вътрешно финансов одит и пр.

Страници

Гласувайте за нашия блог тук

BGtop

Like button

петък, 5 февруари 2016 г.

ДОГОВОР ЗА НАЕМ НА ОФИС/СТАЯ/АПАРТАМЕНТ



ДОГОВОР
ЗА НАЕМ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ

            Днес, ………………... год. в град София, между страните:

            1. ……………………. с ЕГН ……………….., живущ в гр. София, ж.к. ..................... , наричана по-долу за краткост Наемодател,
и

            2. .................................................................................................................................................. , наричан по-долу за краткост Наемател, се сключи настоящият Договор за наем на недвижим имот, при следните условия:

            1. ПРЕДМЕТ

            чл.1.1. Наемодателят се задължава да предостави на Наемателя за възмездно ползване следния свой недвижим имот:
            ......................................................., в който има следното имущество и комуникации: оборудвано помещение- офис/ апартамент/ стая с ламиниран паркет, алуминиева дограма, напълно изградени комуникации: ток, телефон и интернет. Помещението се предава обзаведено. Списъкът на обзавеждането е описан в приемно-предавателен протокол към този договор.

            чл.1.2. Наемодателят предоставя на Наемателя описания по чл.1.1. недвижим имот срещу месечен наем в размер на .................. (с думи: ...........................) без включен ДДС.

            чл.1.3. При подписване на настоящия Договор, Наемателя заплаща наем за ……… месецa и депозит в размер на ...................................... (с думи: ..........................................................) лева.

            чл.1.4. Депозитът се връща на Наемателя при прекратяване на настоящия Договор и след изплащане на всички месечни наемни вноски и всички други сметки за ползването на имота, като електроенергия, вода, топлофикация, такси за поддръжка на общи площи и други подобни.

            2. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА НАЕМОДАТЕЛЯ

            чл.2.1. Наемодателят има право да получава месечния наем до 5 число на месеца, за текущия месец.

            чл.2.2. Наемодателят е длъжен да предаде имота, а Наемателя приема да го ползва в състоянието, в което е бил при огледа, извършен преди подписването на настоящия Договор.

            чл.2.4. Наемодателят е длъжен да подсигури несмущавано ползване на недвижимия имот от Наемателя за срока на настоящия Договор.

            3. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА НАЕМАТЕЛЯ

            чл.3.1. Наемателят е длъжен да заплаща в срок определения в Договора наем, както и разходите за ток, парно, вода, телефон, почистване и други текущи разходи при ползването на имота.

            чл.3.2. Наемателят е длъжен да изпълнява нормативните актове и вътрешните правилници по реда и управлението на етажната собственост и да полага грижите на добър стопанин по време на ползването на имота.

            чл.3.3. Наемателят е длъжен да използва имота по предназначение.

            чл.3.4. Наемателят не може да преотстъпва имота на трето лице или да го преотдава под наем без съгласието на Наемодателя.

            чл.3.5. Наемателят се задължава да отстранява за своя сметка всички дребни повреди, които се дължат на обикновеното ползване на наетия имот.

            чл.3.6. Наемателят се задължава да обезщети Наемодателя за вреди, причинени от него или негови сътрудници по време на ползване на имота.

            4. СРОК НА ДОГОВОРА

            чл.4.1. Договорът се сключва за срок от ................................., считано от дата: ...................

            чл.4.2. След изтичане на срока, Договорът може да бъде продължен при същите или други условия само с писмено съгласие на страните.

            5. ДРУГИ УСЛОВИЯ

            чл. 5.1. Наемателят се съгласява, че използва част от оборудван офис- кабинет( стая). Останалите помещения в  офиса се отдават под наем на други наематели. С оглед на добрите нрави и добрите търговски практики, наемателят се съгласява, че следва във всяко отношение да действа добросъвестно, с работата си, ползването си, с действие или с бездействие, както и с всякакви други правни и фактически действия,  да не пречи на ползването на другите помещения.

            чл. 5.2. Наемателят се съгласява, че няма да вдига излишен шум и ще се въздържа от действия или бездействия, с които би смутил или затруднил обичайната работа на другите ползватели.

            Чл. 5.3. Наемателят се съгласява, че колегиалните отношения са важни и ще се постарае по време на ползването на офиса и до колкото зависи от него, да не провокира конфликти, недоразумения и спорове между с останалите ползватели.

            6. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА

            чл.6.1. Договорът може да бъде прекратен едностранно с месечно писмено предизвестие на една от страните, както и едностранно без предизвестие от страна на Наемодателя, ако Наемателя наруши клаузата на чл.3.1. с повече от дни, както и някое от условията по чл. 5.1. до чл. 5.3., като в този случай Наемателят е длъжен незабавно да освободи имота, предмет на настоящия Договор.

            чл.6.2. При прекратяване на настоящия Договор и напускане, Наемателя е длъжен да предостави на Наемодателя документи за платени консумативи съгласно чл.3.1 от Договора.

           
            7. НЕУСТОЙКИ

            чл.7.1. При нарушаване на клаузите на чл.6.1 на настоящия Договор, виновната страна дължи неустойка в размер на месечен наем.

            8. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

            чл.8.1. Споровете между страните по изпълнението на договора се решават по взаимно споразумение, а при невъзможност – по съдебен ред.

            чл.8.2. За неуредените по настоящия Договор въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

            чл.8.3. Настоящият Договор се подписа в два еднакви екземпляра – по един за всяка от страните.

            НАЕМОДАТЕЛ:                                                                     НАЕМАТЕЛ:

Няма коментари: