Можете да посетите сайта ни тук

Можете да се доверите на нашия опит- повече от 20 години, в сферата на: счетоводно обслужване, данъчни консултации, в това число по ДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, ДОПК, АПК и др, оптимизиране на данъци и оптимизиране на разходи, вътрешно финансов одит и пр.

Страници

Гласувайте за нашия блог тук

BGtop

Like button

вторник, 29 март 2011 г.

договор за изработка

Повече информация за договори бланки и др, ще намерите тук: http://vesta-consult.sforum.biz/
ДОГОВОР ЗА ИЗРАБОТКА



Днес на ......................................г в гр. София, се сключи настоящият договор между страните:

1. ........................................ с  ЕГН ............................., С л.к. номер ................, издадена на ..................... г.,  от МВР- ...........,от една страна , наричан по-долу ВЪЗЛОЖИТЕЛ,
И
2. Дружество ......................, гр. София, ул. ...........................,С ЕИК: ....................Представлявано от..........................................................................С ЕГН : ........................., С л.к. номер ......................,Издадена на ...................г . от МВР- .............В качеството си на управител, от една страна , наричан по-долу ИЗПЪЛНИТЕЛ.
Страните се споразумяха за следното:
I. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА
1/ ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ възлага а ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да извърши на свой риск срещу възнаграждение производството/доставката/ монтажа на  ……………………………… .
- Моделът на ..... e ………………….- Състои се от ХХХХХ .....

2/ ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е длъжен да извърши възложената му задача до ………………..работни дни, считано от датата на подписване на договора.
3/ Изработката ще бъде реализирана по проект на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ с материали на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ, и средства на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.
4/ При изпълнение на работата ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ се задължава да изплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ възнаграждение в размер на ХХХХХХХХ  лева без ДДС  по следния начин:
А/ При подписване на договора се заплаща аванс в размер на 50%  или  ХХХХХ лева от дължимата сума.
Б/ След приключване на работата в деня на монтажа се заплащат останалите 50 %  или ХХХХХ лева от договорната цена.

II. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ

5/ ИЗПЪЛНИТЛЕЯТ  се задължава:
А/ Да предаде изработеното на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ , като до приемането му е длъжен да полага грижата на добър станин за запзването му.
6/ ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ има право:
А/ Да иска от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ необходимото съдействие за осъществяване на работата.
Б/ Работата му да бъде приета от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.
В/ Да получи уговореното в настоящия договор възнаграждение при следхните условия и срокове:- Плащане на аванс в размер на 50 % от стойността  при подписване на договора- Доплащане на останалите 50 %  в деня на монтажа.
III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ
7/ ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ е длъжен:А/  Да оказва на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ необходимото съдействие за изпълнението на възложената работа
Б/ Да приеме работата, ако отговаря на посочените в чл. 5, т А от договора изисквания и е извършена в предвидените срокове, количество и качество. Приемането ще се извърши с приемо-предавателен протокол, който съставлява неразделна част от този договор.
В/ Да заплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ уговореното възнаграждение в срок и при условията на този договор.
8/ ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да оказва текущ контрол при изпълнението на работата. Неговите указания са задължителни за ИЗПЪЛНИТЕЛЯ, доколкото не пречат на неговата самостоятелност и не са в отклонение от поръчката по чл. 1 на този договор.
9/ ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да иска от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ  да извърши работата без отклонение от поръчката и в срок и изработеното да му бъде предадено.
10/ Ако при приемането се установи, че са налице недостатъци на изработеното, ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ трябва да определи срок , в който да поправи работата си или да намали съответно възнаграждението си.
IV. ОТГОВОРНОСТИ
11/ ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ отговаря за действията на трети лица – подизпълнители както и за свои действия.
12/ При забава в плащането на уговореното възнаграждение ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ дължи неустойка в размер на 1 % от сумата за всеки просрочен ден, но не повече от 30%.
V. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА
13/ Настоящият договор се прекратява: А/ С извършването и предаването на работата;Б/ По взаимно съгласие между страните;В/ При настъпване на обективна невъзможност за изпълнение на работата;Г/ С едностранно изявление на изправната страна за развалянето му, отправено до неизпълнилата страна;Д/ При отказ на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ  от договора;Е/ При смърт или неспособност на ИЗПЪЛНИТЛЕЯ да извърши работата.
14/ В случаите по чл. 13, т Г , ако ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е изпълнил част от работата и тя е полезна за ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, последният дължи обезщетения съответно на изработената част.
15/ ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ  може да се откаже от договора само ако има основателна причина за това. Той следва да изплати на ИЗПЪЛНИТЛЕЯ направените разходи, извършената работа и печалбата, която последният би получил от изпълнението на поръчката.

VI. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ
17/ Настоящият договор може да бъде изменен или допълнен само по взаимно съгласие между страните , изразено в писмена форма, което става неделима част от договора.
18/ Страните решават възникналите между тях спорове по взаимно съгласие, а ако такова е невъзможно- по съдебен ред.
19/ За неуредените в този договор въпроси се прилагат разпоредбите на гражданското законодателство на Р България.
20/ Настоящият договор се състави в 2 еднообразни екземпляра- по един за всяка от страните и се подписа от тях както следва:



ВЪЗЛОЖИТЕЛ:                                    ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Няма коментари: