Можете да посетите сайта ни тук

Можете да се доверите на нашия опит- повече от 20 години, в сферата на: счетоводно обслужване, данъчни консултации, в това число по ДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, ДОПК, АПК и др, оптимизиране на данъци и оптимизиране на разходи, вътрешно финансов одит и пр.

Страници

Гласувайте за нашия блог тук

BGtop

Like button

четвъртък, 2 юни 2011 г.

граждански договр

ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РАБОТА ЧРЕЗ ЛИЧЕН ТРУД

Днес, ................. г. в гр. София се сключи настоящият договор за следното:
.....................
между страните:
1. Име на фирма или лице ............................................ ЕИК/ ЕГН
с търговски адрес или с постоянен адрес: ..............   представляванa от................................................................, в качеството й на управител (,ако възложителят е фирма)  и  наричано по-долу за краткост ВЪЗЛОЖИТЕЛ, от една страна, и

2. име на физическото лице: .................................................................................
.......................... ЕГН .................... с адрес ......................................................................
...........................................................................................................................................,
наричан по-долу ИЗПЪЛНИТЕЛ, от друга страна. СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА
ЗА СЛЕДНОТО:
                                    I. ОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ДОГОВОРА
Чл. 1. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ възлага, а ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ приема да извърши
на свой риск и със свои материали / или и за своя сметка/ и средства следното:
……..
……..
………..
Чл. 2. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ще изплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ възнаграждение в размер на……. Сумите ще се изплащат по банков път на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ, като за целта последният следва да посочи своя банкова сметка на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ

Чл. 3. При изпълнение на поръчката, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ ще заплаща на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ договореното в чл. 2 възнаграждение поотделно за всяка отделна поръчка.
                        II. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ
Чл. 4. ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да извърши (изработи) посоченото в чл. 1 от настоящия договор, според изискванията за качество на .
Чл. 5. ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да извърши (изработи) посоченото в чл. 1 от настоящия договор в срок до………. / може и в срок от ….дни/ месеца.
Чл. 6. ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ има право да получи уговореното в настоящия договор възнаграждение в посочените срокове и при договорените условия.
Чл. 7. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ се задължава да предостави на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ коректна информация за направената поръчка. Когато информацията е нечетима или негодна за използване, ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ следва да предупреди възложителя в най-кратък срок от получаването, като ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ следва да я изпрати повторно в по-добър вид.
                                    III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ
Чл. 8. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право по уговорка с ИЗПЪЛНИТЕЛЯ да извърши проверка относно качеството, количеството, стадиите на изпълнение, без с това да пречи на оперативната дейност на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ  и се задължава да изплати изработеното в срок.
                        IV. ПРИЕМАНЕ НА РЕЗУЛТАТА ОТ СВЪРШЕНАТА РАБОТА
Чл. 9. Ако поръчката е изпълнена от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ в договорените срокове и качество, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ е длъжен да приеме изпълнението в срок до .................................. от писменото или телефаксно съобщение за приключване на изпълнението. Информацията може да се предава чрез всички валидни средства за комуникация- факс, ел. поща, куриер, и др., които се считат за подходящи с оглед целите на договора. За валидна кореспонденция между страните се признават всички средства за комуникация.
Чл. 10. Приемането на резултата от извършената работа ще се извърши с писмено потвърждение от страна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ/ друг вариант „със съставянето на протокол в писмена форма, който да е подписан от двете страни”
Чл. 11. Ако при приемането на резултата от свършената работа се установи,
че същият има недостатъци, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да иска отстраняването им за
сметка на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ в нов срок, договорен между страните и посочен в писмен вид.
Чл. 12.  Ако ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ забави поръчаното извън уговорените срокове, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да възложи на друг изпълнител същата работа или част от нея, като за частта, извършена от друг не дължи плащане по този договор на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.
                                                   V. РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРА
Чл. 13. Настоящият договор може да бъде развален
(1)   от страна на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ, с писмено предизвестие от ………..дни/ месеци.
(2)   от страна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ след приключване на поръчката.
(3)   по взаимно съгласие на страните
(4)   в случай на неизпълнение на една от страните, когато неизправната дължи на изправната обезщетение в размер на всички доказани вреди и щети, неустойка за неизпълнение в едно със законоустановената лихва.

                                        VI. ЦЕНИ, РАЗПЛАЩАНИЯ, НЕУСТОЙКИ
Чл. 14. При забава на една от страните по настоящия договор, неизправната страна дължи на изправната неустойка в размер на 0.5% от дължимата част от сумата за всеки ден просрочие.
Чл. 15. В случай, че изпълнението се окаже некачествено, неточно и подвеждащо, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ може да откаже плащане.
Настоящият договор се подписа в два еднообразни екземпляра – по един за всяка от страните.

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:.................                ИЗПЪЛНИТЕЛ:...........................

Няма коментари: