Можете да посетите сайта ни тук

Можете да се доверите на нашия опит- повече от 20 години, в сферата на: счетоводно обслужване, данъчни консултации, в това число по ДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, ДОПК, АПК и др, оптимизиране на данъци и оптимизиране на разходи, вътрешно финансов одит и пр.

Страници

Гласувайте за нашия блог тук

BGtop

Like button

петък, 10 юни 2011 г.

Правилник за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове


МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ
Правилник за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове (обн., ДВ, бр. 42 от 2006 г.; доп., бр. 61 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 70 от 2006 г., бр. 8 от 2007 г.; доп., бр. 33 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 4 от 2008 г., бр. 28 и 100 от 2009 г., бр. 24 и 78 от 2010 г., бр. 16 от 2011 г.)
§ 1. В чл. 15 се правят следните изменения:
1. В ал. 6 думите „по ал. 3“ се заменят с „по ал. 4“ и думите „по ал. 4“ се заменят с „по ал. 5“.
2. В ал. 7 думите „по ал. 3“ се заменят с „по ал. 4“ и думите „по ал. 4“ се заменят с „по ал. 5“.
§ 2. В глава трета раздел V „Движение на акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз с придружителен административен документ“ се отменя.
§ 3. В чл. 58б, ал. 1 се създава изречение второ: „В случаите по чл. 76в, ал. 4 от закона, когато лицето е лицензиран складодържател, обезпечението се предоставя пред митницата по местонахождение на данъчния склад.“
§ 4. В чл. 76, ал. 2, т. 3, буква „з“ думите „дата на връщане на третия екземпляр на придружителния административен документ по буква „ж“ или“ се заличават.
§ 5. В чл. 81, ал. 2 думите „номерът, датата на издаване и датата на връщане на придружителния административен документ“ се заменят с „административния референтен код на електронния документ и датата на регистриране в компютърната система на съобщението за получаване“.
§ 6. Създават се чл. 100а и 100б:
„Чл. 100а. (1) За целите на прилагане на чл. 32, ал. 1, т. 8 от закона биоетанолът се денатурира по специален метод.
(2) Денатурирането на биоетанола по специален метод се извършва в данъчен склад и в присъствието на митнически служител.
(3) Специалният метод за денатуриране се съгласува предварително с митницата по местонахождението на данъчния склад, в който ще се извърши денатурирането.
(4) Искането за съгласуване на специален метод за денатуриране на биоетанол се подава от лицензирания складодържател, в чийто данъчен склад ще се извърши денатурирането. Искането се придружава с информация относно вида и количеството на денатурантите и мястото, където ще се извърши денатурирането.
(5) Митницата по ал. 3 съгласува метода за денатуриране след установено съответствие на процедурата с изискванията на този член и положително становище от Централната митническа лаборатория на Агенция „Митници“.
(6) Разпоредбата на чл. 32, ал. 1, т. 8 от закона се прилага и за напълно денатуриран биоетанол.
Чл. 100б. (1) Преди започване на всяка конкретна операция по денатуриране по специалния метод по чл. 100а, ал. 5 лицензираният складодържател е длъжен да уведоми митницата по мястото на извършване на специалното денатуриране и да поиска присъствието на митнически служител.
(2) Уведомяването по ал. 1 се извършва в писмена форма, като в него се посочват датата и часът на планираната операция по денатуриране по специалния метод. Операцията по денатуриране се извършва в рамките на работното време на митническото учреждение.
(3) За целите на контрола митническите органи могат да вземат проби от биоетанола, предназначен за денатуриране, денатуриращите вещества и получения специално денатуриран биоетанол.“
§ 7. В чл. 114, ал. 1 т. 3 се отменя.
§ 8. В чл. 119 ал. 2 се отменя.
§ 9. В т. 2, буква „а“ от обяснителните бележки на приложение № 1 към чл. 4а, ал. 2 думите „придружителния административен документ“ се заменят с „акцизните стоки, за които е издаден сертификатът“.
§ 10. В приложение № 3 към чл. 14, ал. 1 накрая се добавя точка 14:
„14. Издаден лиценз за производство на електрическа енергия по реда на Закона за енергетиката.“
§ 11. В приложение № 5 към чл. 27, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:
1. В т. 13 думите „средномесечния прогнозен размер на дължимия акциз – по видове стоки с кодове по КН и акцизни ставки“ се заменят със „средномесечно прогнозно количество на освободените за потребление акцизни стоки – по видове стоки и акцизни ставки, средномесечно прогнозно количество стоки в движение под режим отложено плащане на акциз – по видове стоки и акцизни ставки“.
2. Точка 14 се изменя така:
„14. удостоверение за електронен подпис – за лицата/служителите, упълномощени да подписват електронен административен документ.“
§ 12. В приложение № 7к към чл. 55а, ал. 2 се добавя ред Е016:

E016
Е
litre
Енергийни продукти с код по КН 2710 19 71 до 2710 19 99, с изключение на консистентни смазки (греси)

 
§ 13. Приложения № 8 и 9 се отменят.
§ 14. В т. 1.1 от обяснителните бележки на приложение № 9а към чл. 56в, ал. 2 думите „Придружителният административен документ“ се заменят с „Опростеният придружителен документ“.
§ 15. В приложения № 15, 16 и 17 думите „регистрирания складодържател“ се заменят с „лицензирания складодържател“.
§ 16. Приложение № 19а към чл. 114, ал. 1 се изменя така:
„Приложение № 19а към чл. 114, ал. 1
Вх. № …………......                         ДО
Дата ………..…... г.                        НАЧАЛНИКА НА
                                          МИТНИЦА……………..
З А Я В Л Е Н И Е
от ……………………………………………………………………………...,
представляван от ………………………………………………, ЕГН ……………….......……….., ЕИК ……….....………………..,
Адрес: ………………………………………………………………………,
Телефон: …………, мобилен: …..……, факс: …………………,
е-mail: ....................., уебадрес …………....…..……………,
лице за контакти: ………………, длъжност: ……………..…..,
Телефон: …………, мобилен: …..……, факс: …………………,
Е-mail: ......................, уебадрес ……..……………….........
Моля, на основание чл. 90а от Закона за акцизите и данъчните складове да ми бъде издадено разрешение за търговия с тютюневи изделия.
Съгласно изискванията на чл. 114, ал. 1
ППЗАДС прилагам следните документи:
1. актуално удостоверение за вписване в търговския регистър – оригинал или нотариално заверено копие в случаите, когато лицето не е пререгистрирано по реда на Закона за търговския регистър;
2. заверено копие от документ, удостоверяващ единния идентификационен код на лицето;
3. декларация, че лицето не е в производство по несъстоятелност или ликвидация;
4. свидетелство за съдимост за обстоятелствата по чл. 90а, ал. 2, т. 4, буква „а“ от закона, а ако лицата не са български граждани – декларация;
5. декларация за обстоятелствата по чл. 90а, ал. 2, т. 4, буква „б“ от закона;
6. удостоверение за наличие или липса на данъчни задължения и задължения за задължителни осигурителни вноски;
7. точен адрес и вид на обекта;
8. документ за собственост или договор за наем на помещенията на търговския склад или обект;
9. копие от разрешението за въвеждане в редовна експлоатация на търговския обект, издадено от съответния компетентен орган;
10. свидетелство за регистрация на фискално устройство съгласно Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства;
11. декларация за обстоятелствата по чл. 90а, ал. 2, т. 8 и 9 от закона;
12. копия от сключените договори за доставка на тютюневи изделия или списък на доставчиците.
Забележка. В случаите, когато с едно заявление се иска издаването на разрешение за повече от един търговски склад или обект, документите по т. 7, 8, 9, 10 и 12 се подават за всеки един от тях поотделно.
Дата:                  Подпис и печат:
Предоставените от Вас данни са защитени съгласно Закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация, и се обработват само във връзка с осъществяването на установените със закон функции на Агенция „Митници“, адрес на Централното управление на Агенция „Митници“: София, ул. Г. С. Раковски 47.“
§ 17. Приложение № 19б към чл. 116, ал. 1 се изменя така:
„Приложение № 19б към чл. 117, ал. 1
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ
АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“
ТЕРИТОРИАЛНО МИТНИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ
РАЗРЕШЕНИЕ
за търговия с тютюневи изделия
№ ........../...........20 ... г.
На основание чл. 90а от Закона за акцизите и данъчните складове настоящото разрешение за търговия с тютюневи изделия се издава на:
..........................................…..........................................,със седалище и адрес на управление: ................,
ЕИК по БУЛСТАТ: ...................................................
Вид на търговския обект/склад..........................Адрес на търговския склад /обект……………………………
……………………………………………………………………………………
Дата:      Началник на митница:“
§ 18. Навсякъде в правилника и приложенията към него думите „придружителен административен документ“, „придружителен административен документ или“, „придружителен административен документ/“, „/придружителния административен документ“, „придружителния административен документ/“, „придружителни административни документи/“, „/придружителните административни документи“, „придружителния административен документ“ и „ПАД/“се заличават.
Министър: С. Дянков
6758

2 коментара:

Анонимен каза...

gps software notebook http://downloadoemsoftware.co.uk/it/category-100-114/Altri?page=5 add your url management software [url=http://downloadoemsoftware.co.uk/fr/product-14114/Moneydance-2007-Mac]outsource software product development case studies[/url] sify ethereal software download
[url=http://downloadoemsoftware.co.uk/product-16100/SensorsView-Pro-3-1]SensorsView Pro 3.1 - Software Store[/url] dvd encryption break software
[url=http://downloadoemsoftware.co.uk/es/category-100-105/Diagn-stica-del-ordenador?page=3][img]http://buyoem.co.uk/image/3.gif[/img][/url]

Анонимен каза...

dating culture and country http://loveepicentre.com/faq/ dating relationships-mental and emotional health websites
eight rule for dating my daughter [url=http://loveepicentre.com/articles/]2008 dating[/url] online dating etiquette
bride irish dating service [url=http://loveepicentre.com/contact/]how to make money dating men[/url] partners dating dates [url=http://loveepicentre.com/user/mat968/]mat968[/url] hill harper dating gabrielle union